fbpx
Сьогодні
11:17 23 Вер 2021

У Львові члени виконкому міської ради провели засідання на велосипедах

English version here

Фото: Львівська міська рада

Позачергове виїзне засідання виконкому міськради 22 вересня пройшло просто неба перед головним корпусом Львівського медичного університету, куди чиновники приїхали на велосипедах.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Рубрика.

Такий формат приурочений до Європейського тижня мобільності та Всесвітнього дня без автомобіля, а ідея належить першому заступнику міського голови Андрію Москаленку.

Головне питання порядку денного – розвиток велоінфраструктури у Львові, затвердження проєкту велосипедної мережі, враховуючи громади, які доєдналися в ОТГ, а також розробка плану сталої міської мобільності. Рішення були прийняті більшістю голосів.

"Сьогодні на виконком всі приїхали на ровері, хто на самокаті, хто пішки – ніхто не користувався машинами. Це вже великий плюс. По-друге, ми дали імпульс розвитку веломережі Львівської об'єднаної громади, бо вона є великою і треба синхронізувати, щоб ті самі Лисиничі, Грибовичі, Дубляни могли теж користуватися велоструктурою, як більша частина міста. І по-третє, на вулиці Пекарській терміново мусимо доопрацювати проєкт, щоб повністю зробити її красивою. Вона вже стала швидшою в 3 рази і має велодоріжки з обох боків. Треба, щоб більше було велосипедів, бо це – здоров'я!", – підсумував міський голова Львова Андрій Садовий.

Після засідання члени виконкому поїхали велосипедами з вулиці Пекарської на площу Ринок, до міськради, а голови районних адміністрацій, які теж прибули за засідання просто неба на двохколісних, на свої робочі місця.

Як повідомляє Львівська міська рада, з березня 10% від перевиконання коштів бюджету розвитку місто спрямовує на розвиток велоінфраструктури.

Цього року кошти з міського бюджету виділили на розбудову чотирьох напрямків розвитку велодоріжок у Львові: вул. Княгині Ольги — вул. Сахарова – 1.8 млн грн, вул. Сяйво, просп. Чорновола — 5,4 млн грн, а також на "зелену лінію", яка фактично з'єднає район Сихів – 4 млн грн.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: