fbpx
Сьогодні
21:29 23 Вер 2021

Закон про олігархів може допомогти зменшити шкідливий вплив на політику України, - посол Британії

Британія вважає, що схвалений сьогодні українським парламентом закон про олігархів може допомогти у зменшенні шкідливого впливу на політику України. Однак для цього мають бути прозорість та реальна конкуренція.

Про це повідомляє британський посол Мелінда Сіммонс.

"Закон про деолігархізацію може відіграти роль у зменшенні шкідливого впливу власних інтересів на політику та економіку України", – сказала вона.

Посол зазначила, що виконання цього закону має бути юридично обґрунтованим та аполітичним.

"Для того, щоб цей крок став тривалою реальністю, будуть потрібні повна прозорість, рішучі антимонопольні заходи, реальна конкуренція в енергетичному секторі, сильне суспільне мовлення та, звичайно, судова реформа", – додала Сіммонс.

Як повідомляла Рубрика, Верховна Рада 23 вересня ухвалила закон № 5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Для розгляду поправок, яких було внесено понад 1200, депутати застосували спеціальну процедуру постатейного розгляду, передбачену статтею 119 Регламенту Верховної Ради України.

Закон підтримали 279 депутатів. У тому числі "за" проголосували 229 членів фракції "Слуга народу". Єдиною депутаткою від "СН", яка проголосувала проти закону, стала Людмила Буймістер. Вона ж голосувала проти документа і в першому читанні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: