fbpx
Сьогодні
19:08 23 Вер 2021

Закон про олігархів: частина нардепів звертатиметься до КСУ

Фото: facebook.com/OACK.640

Опозиційні депутати звертатимуться до Конституційного суду (КСУ) з приводу закону про олігархів.

Про це заявив нардеп з фракції "Батьківщина" Олексій Кучеренко, пише "Україна 24".

"Це голосування — фактично знущання з регламенту, з Конституції, з парламенту. Ми ж розуміємо, всі нормальні, адекватні люди виступають за зменшення впливу олігархів, але кожен закон повинен бути законним. Він повинен відповідати Конституції та бути ефективним, у ньому повинні бути дієві механізми вирішення поставлених завдань. А цей законопроєкт не володіє такими якостями.

Передусім він має на меті піар своїх ініціаторів, тому що це дуже актуальне питання. І головне, зручно всі свої провали, невігластво і непрофесіоналізм на когось повісити. А те, що дорогою порушили регламент, не дали виступити жодному автору правок… У нас не так багато було правок, у "Батьківщини", там були ефективні правки. А в результаті все зараз суб'єктивно концентрується на рівні РНБО, і в ручному режимі призначатимуть – хто олігарх, а хто не олігарх", — сказав він.

Кучеренко дав прогноз про наслідки голосування.

"Чим це закінчиться — через те, що був порушений регламент, депутати звертатимуться до Конституційного суду, у мене немає сумнівів. А до того моменту прийде і відповідна оцінка Венеціанської комісії, і вона на 99% буде професійною, юридичною", — сказав він.

Як повідомляла Рубрика, Верховна Рада 23 вересня ухвалила закон № 5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Для розгляду поправок, яких було внесено понад 1200, депутати застосували спеціальну процедуру постатейного розгляду, передбачену статтею 119 Регламенту Верховної Ради України.

Закон підтримали 279 депутатів. У тому числі "за" проголосували 229 членів фракції "Слуга народу". Єдиною депутаткою від "СН", яка проголосувала проти закону, стала Людмила Буймістер. Вона ж голосувала проти документа і в першому читанні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: