fbpx
Сьогодні
10:53 23 Вер 2021

Нардеп Пушкаренко назвав законопроєкт про деолігархізацію "рубіконом української політики"

Народний депутат від "Слуги народу" Арсеній Пушкаренко закликав Верховну Раду підтримати законопроєкт про деолігархізацію у другому читанні

Про це він заявив з парламентської трибуни.

Пушкаренко нагадав, що у Верховній Раді за ініціативи Зеленського прийнято у першому читанні законопроєкт про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів).

Депутат відзначив, що до законопроєкту була критика, але він доопрацьований, всі фракції могли подати правки, Комітетом він погоджений.

Арсеній Пушкаренко нагадав колегам по фракції "Слуга народу", що коли вони йшли на вибори, вони обіцяли, що розпочнуть демонтаж і демонтують олігархічну систему.

"Що таке олігархи? Олігархи – це ракова пухлина на тілі нашої держави", – наголосив нардеп.

Пушкаренко заявив, що "наступив момент істини в українській політиці, момент, коли буде зрозуміло, хто "слуга народу", а хто "слуга олігархів".

"Я розумію, що є старі фракція, в деяких з них представлені олігархи. Навіть тут, посеред нас, проти цього законопроєкту. Я розумію, що за вісім скликань, вони звикли працювати у цій системі. Їх все влаштовує. Мета олігарха яка? Через цей зал, через Кабмін, впливати через політику на економіку. Ставати монополістом, виторговувати для себе особливі преференції. У нас унікальна можливість, і у нас є монобільшість тільки тому, що люди нам довірили, що ми обіцяли, що ми демонтуємо олігархічну систему. Тому голосування в залі за цей законопроєкт – це маркер для кожного з нас. Маркер того, чи ми з народом і щось змінюємо, чи залишаємося в старій, прогнилій корумпованій олігархічній системі", – наголосив Арсеній Пушкаренко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: