fbpx
Сьогодні
16:18 23 Вер 2021

"Викорінюй Систему": киян кличуть на Глобальний кліматичний страйк

Страйк відбудеться у п'ятницю 24 вересня о 09:30 біля Офісу президента України (вулиця Банкова, 11).

Довгоочікуваний Глобальний страйк за клімат пройде на всій нашій планеті, на всіх континентах.

Сотні міст по всьому світу вийдуть у цей день, щоб нагадати політикам і людству про те, що треба вирішити кліматичну кризу, а не тільки говорити про це. Це справжня історична подія!

Гасло страйку: "Викорінюй Систему" #UprootTheSystem

Вимоги руху Fridays For Future Ukraine до української влади наступні:

  1. Впровадити Кліматичну освіту для населення України!
  2. Оголошення Надзвичайного Кліматичного Стану в Україні! Таким чином наша країна підніме екологічну та кліматичну повістку на національному рівні. Climate Emergency Declaration (CED) загалом оголосили майже 2000 органів влади різних рівнів в 34 країнах світу https://en.wikipedia.org/wiki/Climate_emergency_declaration
  3. Деякі місцеві вимоги від міст, які страйкують в цей день по всій Україні.

Більш детально про подію: www.facebook.com/events/256030193008690
Контактна особа: Сумлєнний Ігор 096-562-97-99

Довідка

24 вересня відбудеться найбільший на планеті глобальний страйк за клімат в 2021 році від Fridays For Future – руху, започаткованого Гретою Тунберг у серпні 2018 року. Це буде день глобальної єдності, і протягом минулих глобальних акцій більше 14 мільйонів людей вийшли на вулиці вимагати дій заради збереження клімату.

У цей день акції будуть проходити в більш ніж 1600 містах по всьому світу. В Україні будуть приймати участь більш ніж 11 міст: Київ, Львів, Івано-Франківськ, Рівне, Миколаїв, Вознесенськ, Марганець, Дніпро, Херсон, Слов'янськ, Вугледар та інших. Організатори запрошують всіх також на акції в цих містах України.

Акції в інших містах України: www.facebook.com/fridaysstrike/posts/1312359615862987

Акції по всій планеті: https://fridaysforfuture.org/action-map/map/

"Глобальний молодіжний кліматичний рух Fridays For Future в Україні (#FridaysForFuture) – ініціативна молодь України, яка не може більше мовчки спостерігати за тим, як руйнують нашу планету. Щоб зрозуміти, що Земля на межі загибелі, не обов'язково бути експертами з кількома освітами. Адже ми бачимо, як своїми несвідомими діями люди вбивають планету щодня.

Саме тому ми страйкуємо по п'ятницях замість того, щоб ходити в школу та університети. Бо який сенс здобувати нові знання, якщо вони нам можуть не знадобитись в майбутньому через те, що нам просто не буде де жити? Але поки в нас ще є час і надія не втрачена, ми вимагаємо у влади переосмислити їхню політику, визнати свої помилки та проголосити екологічний розвиток держави пріоритетним", – зазначають організатори.

Рубрика:
Екологія Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: