fbpx
Сьогодні
15:53 23 Вер 2021

Арахамія хоче виключити з фракції Буймістер, яка голосувала проти законопроєкту про олігархів

Фото: sluga-narodu.com

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що депутатку Людмилу Буймістер, яка голосувала проти законопроєкту про олігархів, варто виключити з фракції.

Таку думку Арахамія висловив на брифінгу в кулуарах Верховної Ради, передає "Укрінформ".

"Я вважаю, що з точки зору партійної дисципліни треба виключати, якщо ви спитаєте особисто моє бачення. Але це буде вирішувати 70% нашої фракції на засіданні фракції. Можливо, зробимо це в Трускавці (на триденному виїзному засіданні фракції "СН" за участі президента та представників інших гілок влади – ред.)", – сказав політик.

Він додав, що сама Буймістер не проти того, що її можуть виключити з фракції.

Як повідомляла Рубрика, Верховна Рада 23 вересня ухвалила закон № 5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Для розгляду поправок, яких було внесено понад 1200, депутати застосували спеціальну процедуру постатейного розгляду, передбачену статтею 119 Регламенту Верховної Ради України.

Закон підтримали 279 депутатів. У тому числі "за" проголосували 229 членів фракції "Слуга народу". Єдиною депутаткою від "СН", яка проголосувала проти закону, стала Людмила Буймістер. Вона ж голосувала проти документа і в першому читанні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: