fbpx
Сьогодні
10:54 22 Вер 2021

Зеленський сьогодні виступить на Генасамблеї ООН та проведе низку зустрічей

Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський у середу у Нью-Йорку виступить на сесії Генеральної Асамблеї ООН, а також проведе низку двосторонніх зустрічей.

Виступ президента очікується орієнтовно о 16:30 за місцевим часом або о 23:30 за Києвом, передає "Укрінформ".

Виступ президента "буде не лише про Україну, про те, що болить нам, а й про ті глобальні питання, які потребують відповідей", пояснив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми сьогодні уважно стежимо за кожним виступом – хто згадує Україну і в якому контексті, які проблеми порушуються та які рішення для світових проблем пропонуються", – сказав міністр, зазначивши, що виступ Президента "дошліфовується з урахуванням і того, що ми почули".

Кулеба підкреслив важливість двосторонніх зустрічей, які президент проводить у Нью-Йорку в рамках робочого візиту.

Зокрема, у вівторок Зеленський провів переговори з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом та президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, у середу очікуються зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом та Прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Як повідомляла Рубрика, триває робочий візит президента Володимира Зеленського до США, який розпочався 20 вересня.

Зеленський прибув до Нью-Йорка для участі у 76-й сесії Генеральної асамблеї ООН. 21 вересня він узяв участь у відкритті сесії, 22 вересня заплановано його виступ у загальних дебатах на Генасамблеї ООН.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: