fbpx
Сьогодні
11:49 22 Вер 2021

Зеленський вимагає повноцінних дебатів на Генасамблеї ООН щодо окупованих територій України

Для України важливо, щоб протягом 76-ї сесії Генеральної Асамблеї держави-члени провели повноцінні дебати у межах українського пункту "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України".

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з президентом 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, міністром закордонних справ Мальдівської Республіки Абдуллою Шахідом, передає Рубрика.

"Для України важливо, щоб протягом 76-ї сесії Генеральної Асамблеї під вашим головуванням держави-члени провели повноцінні дебати у межах українського пункту "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України", — сказав Зеленський.

Так, президент наголосив на важливості схвалення на пленарному засіданні двох резолюцій Генеральної Асамблеї, які Україна спільно з партнерами планує подати на розгляд:  "Ситуація з правами людини в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, Україна" та "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, Україна, а також частин Чорного і Азовського морів".

"Ці документи є практичним інструментом із захисту прав людини на окупованій території та запобігання подальшому перетворенню Криму на військову базу з ядерною зброєю — прямій загрозі для глобальної безпеки", — зауважив Президент України.

Зеленський також ознайомив співрозмовника з підсумками саміту Кримської платформи та акцентував увагу на тому, що досягнення кінцевої мети цієї ініціативи — повернення Криму — є шляхом до відновлення поваги до Статуту ООН.

Він наголосив, що для України ключовим пріоритетом у межах ООН залишається протидія російській агресії та відновлення територіальної цілісності, деокупація Донбасу й Криму.

Як повідомляла Рубрика, ООН не брала участі в установчому саміті "Кримської платформи", що проходив у Києві 23 серпня. Зі слів міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, ООН проігнорувала саміт і не була на ньому представлена з "абсолютно політичних мотивів".

Президент України Володимир Зеленський виступить на загальних дебатах 76-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй сьогодні, 22 вересня.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: