fbpx
Сьогодні
23:01 22 Вер 2021

"Шахтар" розгромив "Динамо" в матчі за Суперкубок України

У середу, 22 вересня, в Києві на стадіоні НСК "Олімпійський" в матчі за Суперкубок України зустрічалися донецький "Шахтар" і "Динамо".

Поєдинок стартував з двох небезпечних моментів "Динамо" – спочатку Супряга потрапив в штангу, а удар Буяльського в атаці другим темпом з-під поперечини витягнув Пятов.

Далі донеччани традиційно контролювали м'яч, але не особливо наближалися до воріт і не створювали загроз. Однак відкрити рахунок все ж вдалося "гірникам – на 30-й хвилині Траоре швидше за всіх зорієнтувався у штрафному і головою переправив круглого у сітку воріт Бойка.

У другому таймі "Динамо" пішло вперед відіграватися, а "Шахтар" двічі зразково зловив команду Луческу на контратаках – Траоре замкнув простріл від Ісмаїлі після розкішної передачі Педріньо, а Патрік пробіг зі своєї половини поля і потужно увігнав в ближню дев'ятку – 3:0.

"Шахтар" – "Динамо" – 3:0

Голи: Траоре, 30, 54, Патрік, 61.

"Шахтар": Пятов, Додо, Марлон, Матвієнко, Ісмаїлі (Кривцов, 67), Майкон, Степаненко (Маркос Антоніо, 78), Марлос (Соломон, 67), Алан Патрік, Педріньо (Конопля, 88), Траоре (Сікан, 78).

"Динамо": Бойко, Кендзьора (Караваєв, 66), Забарний, Сирота, Миколенко, Сидорчук (Андрієвський, 66), Циганков, Шапаренко, Буяльський, Де Піна (Вітіньо, 70), Супряга (Гармаш, 66).

Попередження: Алан Патрік, Марлон, Кривцов, Педріньо – Буяльський, Де Пена, Шапаренко, Сирота, Циганков, Забарний

Таким чином, "Шахтар" зрівнявся з "Динамо" за кількістю завойованих Суперкубків України – у донеччан і киян тепер їх по дев'ять.

Цей трофей став першим у тренерській кар'єрі італійського наставника "Шахтаря" Роберто Де Дзербі.

Вже 3-го жовтня "Динамо" і "Шахтар" знову зустрінуться в рамках 10-го туру української Прем'єр-ліги.

За Суперкубок традиційно змагаються чемпіон країни та володар кубка. Оскільки обидва титули минулого сезону здобуло "Динамо", то суперником киян, за регламентом, став срібний призер УПЛ – "Шахтар".

Суперкубок України був заснований у 2004-му році. "Динамо" 9 разів вигравало цей трофей, тепер у "Шахтаря" теж 9 кубків. Також за трофей змагались одеський "Чорноморець" (2013 рік), полтавська "Ворскла" (2009 рік), донецький "Металург" (2010 рік) і сімферопольська "Таврія" (2010 рік), проте жодна з цих команд не змогла виграти Суперкубок.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: