fbpx
Сьогодні
12:31 22 Вер 2021

В Офісі президента пов'язали напад на Шефіра з кампанією протидії політиці Зеленського

В Офісі президента заявили, що напад на першого помічника президента Сергія Шефіра можна кваліфікувати як спробу демонстративного вбивства ключового члена команди, що пов'язано із боротьбою проти олігархів.

Про це заявив радник керівника ОП Михайла Подоляка для УП, передає Рубрика.

"Очевидно, що це відкритий, навмисний і вкрай жорстокий напад із застосуванням автоматичної зброї не можна кваліфікувати інакше, ніж спробу демонстративного вбивства ключового члена команди. Правоохоронними органами проводяться всі необхідні заходи для затримання злочинців. У Київській області оголошено план перехоплення.

Відразу скажу, що ми, безумовно, пов'язуємо цей напад з агресивною і навіть войовничою кампанією протидії активній політиці Глави держави. Політиці, спрямованої на істотне зниження традиційного впливу тіньових олігархів на суспільні процеси, а також на знищення політико-фінансових угруповань, що відверто працюють на наших зовнішніх опонентів", – сказав Подоляка.

За словами Подоляка, наразі відбувається "ситуативне об'єднання полукрімініальних політичних і економічних суб'єктів, для яких детінізація, деолігархізація і проведення судової реформи – пряма загроза їх безбідного існування".

Ті, хто на думку радника Єрмака, не мають суспільної підтримки, вирішили піти шляхом фізичного залякування.

Подоляк підкреслив, що політика Зеленського залишиться незмінною, а "відповіддю на злочинні дії будуть ще більш жорсткі антиолігархічні і антикримінальні рішення влади".

Як повідомляла Рубрика, сьогодні біля Лісників стріляли в авто першого помічника Зеленського Шефіра.

Генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що зловмисники, які обстріляли автомобіль першого помічника президента Сергія Шефіра, кинули виклик правоохоронній системі.

За цим фактом вже розпочали кримінальне провадження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: