“Ми шукаємо рішення по Донбасу і Криму на всіх майданчиках”: Зеленський прибув до США для участі у Генасамблеї ООН

Президент України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Сполучених Штатів Америки для участі у 76-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку.

Про це повідомляє  телеканал "Дом" та телеграм Офісу президента, передає Рубрика.

Під час візиту президент заявив, що Генеральна асамблея ООН є одним з основних майданчиків, де Україна може вирішувати питання щодо Донбасу і Криму.

"І ми повинні не тільки говорити, а й вимагати відповідних дій. Ми шукаємо рішення по Донбасу і Криму на всіх майданчиках. Так, організація ООН – це один з головних майданчиків. І ми не повинні пропускати таку можливість".

"Наприклад, у нас буде зустріч з президентом Турецької Республіки. І ми всі знаємо заяву Туреччини про невизнання анексії Криму з боку Російської Федерації та про невизнання виборів у Держдуму РФ через залучення до них жителів окупованих українських територій".

"Для нас дуже важливо, що ООН визнала Кримську платформу. Думаю, ми можемо говорити про підтримку України з боку наших партнерів в цей дуже непростий час".

Зеленський підкреслив, що Україна повинна максимально ефективно використовувати цей візит для двосторонніх зустрічей з різними країнами. Він доповнив, що на полях Генасамблеї ООН очікуються зустрічі з лідерами різних країн.

Як повідомляв Офіс президента, Зеленський виступить на загальних дебатах Генасамблеї ООН. Також заплановані зустрічі Президента України з лідерами інших держав та представниками міжнародних організацій.

Крім того, президент України зустрінеться з представниками бізнесу та інвесторами, а також з українською громадою у США.

Свіжі дописи

  • Новини

Про грошове забезпечення для важкопоранених військових розповіли у Міноборони

Важкопораненим військовослужбовцям, які перебувають у закладах охорони здоров’я на лікуванні існує додаткова винагорода - 100… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: Херсонська область отримала 25 самоскидів від ПРООН та уряду Японії

Від Програми розвитку ООН та за фінансової підтримки уряду Японії комунальний автопарк Херсонської області поповнився… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Ексрезиденту США Трампу пригрозили тюремним ув’язненням за неповагу до суду

Колишньому президенту Сполучених Штатів Дональду Трампу загрожує тюремне ув’язнення, якщо він учергове порушить заборону та… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

В інавгурації путіна візьмуть участь шість країн Європейського Союзу, – ЗМІ

7 травня представники 6 країн-членів Європейського союзу будуть присутні на інавгурації президента росії володимира путіна.… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

У Каннах відбудеться благодійний вечір української культури та моди

Благодійний вечір української культури, краси та моди UKRAINIANFASHION FILM FESTIVAL відбудеться 19 травня під час… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Україна завдяки проєкту Світового банку оновлює обладнання для зберігання вакцин: як працює це рішення

В Україні почалася системна заміна обладнання для зберігання вакцин на рівні всіх регіонів у рамках… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.