fbpx
Сьогодні
18:27 21 Вер 2021

Справа МН17: родичі загиблих пасажирів виступили на суді в Нідерландах

Фото: Reuters

У Нідерландах на слуханнях у справі МН17 Йос Джаноттен, який втратив в авіакатастрофі дочку, звернувся до президента РФ Володимира Путіна із закликом взяти відповідальність за трагедію.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Я не розумію, як у Росії можуть працювати цілі групи людей, щоб приховати цей страшний злочин. Зокрема, такі люди, як Путін та Лавров. Я хотів би запитати у Путіна, чи пам'ятає він, що більша частина "Курська" була піднята нідерландцями, як після розмови з родичами підводників погодився, щоб нідерландські компанії підняли тіла членів екіпажу "Курська". Чи розуміє він, що родичі МН17 також шукають правди. Нехай Путін скаже, що це була помилка, нехай скаже щось і перестане заперечувати очевидне", – закликав чоловік під час виступу у суді.

Нідерландець розповів, що його дочка Ліка загинула разом зі своїм коханим, їй було 26 років.

"Я прийшов з роботи і побачив новину про трагедію. Ми бачили новину, як ці нелюди з ведмедиком в одній руці та зброєю в іншій говорили. Я лише заспокоював себе, що Ліка та Ерік не відчули того, що з ними сталося… Знайшли частину тіла Ліки. Вона була дуже обгоріла, настільки, що не була схожою на людське тіло. Нам порадили не дивитися і ми не робили цього. Нам досі не віриться, що вона лежить у тій труні. Потім було ідентифіковано кістку, череп, і ми поховали її ще раз, ще одну маленьку труну", – розповів батько загиблої.

Він зазначив, що тепер боїться проводжати у відпустку свою другу дочку та її родину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: