fbpx
Сьогодні
15:16 21 Вер 2021

Навчитись бути еко: для українських підлітків проведуть онлайн хакатон

English version here

З 1 по 3 жовтня ЮНІСЕФ у партнерстві з INSCIENCE проведе "Екотон" — онлайн навчання для підлітків, які прагнуть стати екоактивістами. У підсумку учасники розроблять власні проєкти. А п'ятірка найкращих команд отримає менторську підтримку та по 20 000 гривень для реалізації своїх ідей.

Як повідомляє ЮНІСЕФ, прийом заявок триває до 27 вересня. Подаватись можуть команди з трьох до восьми осіб та індивідуальні учасники, які приєднаються до вже сформованих команд в останній день відбору. 

Чого навчатимуть? "ЕКОТОН" — це навчання для підлітків на тему кліматичних змін. Тут вони зможуть реалізувати власні ідеї, попрацювати в командах, поспілкуватися з провідними експертами та екоактивістами і дізнатися більше про комунікації та проєктний менеджмент. 

Зокрема, говоритимуть про курс на "зелене місто", забруднення водойм, лісові пожежі, сортування сміття, забруднення повітря і поняття екосвідомості. 

Який формат "Екотону"? Усе відбуватиметься онлайн. 30 вересня організатори відберуть проєкти для участі в хакатоні і проведуть відкриття. З 1 по 3 жовтня команди працюватимуть разом із менторами, прослухають п'ять освітніх вебінарів, поглиблять свої знання і вдосконалять проєкти. 

Тоді відбудеться презентація остаточних версій проєктів, після чого десять команд-фіналістів матимуть пітчити свої ідеї у прямому ефірі. П'ятеро з них стануть переможцями. 

Хто може стати учасником? Організатори запрошують підлітків від 12 до 17 років, які цікавляться кліматичними змінами і мають ідеї, якими хочуть надихнути інших.

Яку ідею слід подавати? Організатори не обмежують учасників у форматах. Проєкти можуть полягати як у створенні інтерактивних мап або чат-ботів, так і у зйомці документальних роликів або освітніх курсів. Команда може запропонувати будь-який проєкт, а ментори допоможуть із його покращенням.

 

Важливо, що повністю готові проєкти не допускаються до участі. Команда має перетворити свою ідею на продукт безпосередньо під час навчання. 

Щодо команд організатори зазначають: якщо ідея має технологічний компонент, то команді потрібна людина, яка зможе це реалізувати (візуалізація даних, веб-фронт-енд або бекенд). Також обов'язково потрібні люди, які зможуть допомогти розповісти про проєкт: дизайнер, копірайтер, бізнес-стратег, маркетолог.

Як потрапити на "Екотон"? Заявку можна заповнити до 27 вересня за посиланням. Учасник, що відправляє анкетну форму, автоматично стає лідером своєї команди. Більше подробиць про майбутній хакатон та спікерів на сайті INSCIENCE

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: