fbpx
Сьогодні
16:43 20 Вер 2021

У Мінфіні розповіли, скільки договорів уже було підписано за програмою "Доступна іпотека 7%"

Станом на 20 вересня поточного року уповноваженими банками з виконання Державної програми "Доступна іпотека 7%" підписано 838 кредитних договорів на загальну суму 714,11 млн грн.

Як повідомляють на урядовому сайті, ця сума стосується як договорів на первинному (23,3%), так і вторинному (відповідно – 76,7%) ринках.

Загалом до уповноважених банків надійшло 1216 заявок на участь у програмі на загальну суму 1054,54 млрд грн, з яких 23,8% становить первинний ринок і 76,2% – вторинний.

У Програмі задіяно 23 регіони, у тому числі м. Київ. Згідно з поданими громадянами заявками на отримання кредитів, найактивнішими регіонами у минулому тижні були:

  • м. Київ (33,9 %)
  • Київська обл. (30,8 %)
  • Харківська обл. (6,2 %)
  • Львівська обл. (5,8 %)
  • Рівненська обл. (4,0 %)
  • інші (19,3%)

Приріст у порівнянні з даними початку минулого тижня становить:

+3% – кількості кредитів та +4% – суми кредитів;

+3% – кількості заявок та +4% – суми заявок.

Загалом у програмі беруть участь 17 банків. Банки, які долучилися до держпрограми, продовжують удосконалювати власні процедури відповідно до умов програми, розробляють інформаційні матеріали для потенційних позичальників, проводять навчання персоналу тощо.

"Звертаємо увагу потенційних позичальників, що саме банк приймає рішення стосовно видачі кредиту, використовуючи власну методологію оцінки платоспроможності потенційного позичальника", – наголосили у Мінфіні.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: