fbpx
Сьогодні
11:00 20 Вер 2021

Наєв вважає, що загрози повномасштабного вторгнення РФ на територію України зберігаються

English version here

Фото: Командування об'єднаних сил ЗСУ

Нарощування Росією воєнного потенціалу навколо України та відпрацювання навчань з наступальною тематикою засвідчують, що загрози повномасштабного вторгнення на територію України зберігаються.

Про це заявив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю виданню РБК, відповідаючи на питання щодо можливості повномасштабного вторгнення ЗС РФ в Україну в найближчий перспективі.

"З огляду на нарощування Росією воєнного потенціалу навколо України та проведення масштабних навчань, у тому числі за наступальною тематикою, загрози повномасштабного вторгнення на територію України зберігаються. Проте дія міжнародних санкцій та підтримка України міжнародними партнерами з питань суверенітету та територіальної цілісності суттєво знижують реалізацію розширення агресії з боку РФ", – заявив Наєв.

На його думку, у найближчій перспективі Росія продовжить вживати гібридні заходи впливу на нашу державу, зосереджуючи зусилля на підтриманні керованої нестабільної ситуації на сході України, дестабілізації суспільно-політичної ситуації в середині України та завоювання переваги в інформаційному просторі.

Водночас командувач запевнив, що органами української розвідки постійно аналізується обстановка, а військове командування готове до змін рівня загроз та адекватного реагування на них.

Як заявив Наєв, російські окупаційні війська останнім часом частіше застосовують заборонені Мінськими домовленостями зразки озброєння, зокрема й по цивільних об'єктах.

"На фоні відсутності у противника тактичних успіхів командування окупаційних військ продовжує пошук найбільш ефективної тактики дій. На теперішній час підтверджується поєднання противником дій воєнного характеру з одночасним проведенням заходів інформаційно-психологічного впливу. В окремих випадках противник, нехтуючи Мінськими домовленостями, став частіше застосовувати заборонені зразки озброєння, у тому числі по цивільних об'єктах", – заявив Наєв.

На його думку, основна мета таких провокацій – продемонструвати силу, безкарність і зухвалість. Своїи діями окупанти намагаються спровокувати військове командування операції Об'єднаних сил дати "гідну відповідь" з одночасною фіксацією порушень з боку України. Особлива увага приділяється викривленому висвітленню у ЗМІ обстановки та звинуваченням вищого військово-політичного керівництва України у штучному загостренні ситуації на лінії розмежування, наголосив командувач ОС.

Він також заявив, що така тактика бойовиків у тому числі пов'язана з важливими міжнародними подіями, такими як візит Президента Володимира Зеленського до США.

"Як правило, зазначена тактика поширено використовується напередодні важливих міжнародних зустрічей представників української влади з представниками країн-партнерів та безпекових організацій", – сказав Наєв.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: