fbpx
Сьогодні
12:54 20 Вер 2021

98% госпіталізованих з covid-19 українців — невакциновані, – Кузін

За останні три місяці 98,1% госпіталізованих із COVID-19 в Україні становлять громадяни, які не зробили щеплення проти коронавірусу.

Про це заявив заступник міністра — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомляє Рубрика із посилання на пресслужбу МОЗ.

"За даними Електронної системи охорони здоров'я, впродовж останніх 3 місяців майже всі, хто потрапляє в лікарню через тяжкий перебіг або ускладнення від COVID-19 в Україні — невакциновані. Якщо ви хочете вберегти себе від тяжкого перебігу, госпіталізації та смерті, зробіть щеплення вже сьогодні", — сказав Кузін.

За його словами, зараз спостерігається стрімке погіршення епідситуації, кількість нових випадків COVID-19 за добу збільшилась удвічі за минулий тиждень: з 3,3 тис. за 13 вересня до понад 6 тис. за 17 вересня.

У зоні найвищого ризику тяжкого перебігу та смерті від COVID-19 – люди старші 60 років, люди із супутніми захворюваннями, як-от цукровий діабет, серцево-судинні, онкологічні захворювання, а також ті, хто щоденно контактує з великою кількістю людей, наголосив Кузін.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: