fbpx
Сьогодні
09:38 19 Вер 2021

Жителів окупованого Донбасу звозять до Росії, аби ті голосували на виборах до Держдуми

Жителів ОРДЛО масово звозять в Ростовську область голосувати на виборах в Держдуму. За даними правозахисників, громадянам України перед голосуванням видають російські паспорти.

Про це повідомили у Східній правозахисній групі у Facebook.

На вибори до Держдуми РФ, які триватимуть до 19 вересня, посилився підвіз виборців з окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Другий день "голосування" відбувався більш активно і на дільницях в РФ, і на "онлайн-дільницях" в ОРДЛО. А автобуси з ОРДЛО в Ростовську область прибували кожні дві години. На виборчу дільницю жителі ОРДЛО заходили організовано. Більшість голосували за партію "Єдина Росія".

"Лідери і функціонери опозиційних партій в Ростовській області (Зелені, Партія зростання, КПРФ, СРЗП) незадоволені приїздом жителів ОРДЛО. Пояснюють це тим, що Кремль не давав можливості проводити агітаційну кампанію в ОРДЛО, а зараз партія "Єдина Росія" з "ЛНР" і "ДНР" фактично організувала масове підвезення жителів ОРДЛО, які за допомогою адміністративного ресурсу голосують за ЄР. За різними оцінками, опозиція говорить про підвезення в 200 000 голосів, фактично додасть показник ЄР саме по федеральному списку в Ростовській області", – йдеться в повідомленні.

Правозахисники фіксують, що найбільше серед бажаючих проголосувати – держслужбовців і військових. Всіх бюджетників компанії змушували проголосувати до полудня, і тільки потім повертатися на роботу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: