fbpx
Сьогодні
22:56 19 Вер 2021

За 3 роки понад 60 міст в Україні підписали Європейську хартію рівності жінок і чоловіків

Лише за 3 роки понад 60 міст в Україні підписали Європейську хартію рівності жінок і чоловіків на місцевому рівні.

Про це Голова Комітету з поточних справ Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Томас Андерсон розповів під час дискусії "Місцеві громади вільні від дискримінації та сексизму – як втілити у реальність" на V Українському Жіночому Конгресі.

Ми співпрацювали із місцевою владою України, із національними асоціаціями для розробки інструментів гендерно чутливої політики", – зазначив Томас Андерсон.

Він також повідомив про проєкт щодо побудови більшої довіри на місцевому рівні в Україні.

"Ми підготували інструкцію для жінок та чоловіків про те, як боротися із сексизмом на місцевому рівні. <…> Також організували електронний курс для українських міст, він спрямований на те, щоб надати необхідні знання, як розробляти гендерно чутливу політику та реалізовувати її в місцевих громадах", – сказав Голова Комітету з поточних справ Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.

Про заходи у місті, які були спрямовані на боротьбу із сексизмом у Франції розповіла заступниця мера м.Страсбург з питань прав жінок та гендерної рівності Крістель Відер

"Вже факт існування моєї посади – величезний крок для подолання гендерної нерівності", – сказала Крістель Відер. У її роботі три основні напрямки – це налагодження належних умов праці, підтримка феміністичних організацій та впровадження гендерного мейнстримінгу. Хорошою ініціативою у подоланні нерівності є й те, що у Франції міста мають платити штрафи, якщо керівні посади займає недостатня кількість жінок, зазначила заступниця мера м.Страсбург.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: