fbpx
Сьогодні
20:13 19 Вер 2021

У Facebook виявили, що Instagram негативно впливає на підлітків. Але приховали цю інформацію

The Wall Street Journal опублікував статтю з внутрішніх документів Facebook, за якими компанія вже протягом трьох років знає про негативний вплив Instagram на підлітків, але приховує цю інформацію від громадськості.

Протягом цього часу соцмережа навіть применшує шкоду, яку завдає підліткам. Особливо негативні наслідки відчувають на собі дівчата.

За опитуванням у школярок через Instagram у них починали з'являтися думки про суїцид — у 13% користувачів з Великої Британії та ще 6% з США.

Водночас за даними Facebook, наразі вік 40% користувачів соцмережі є не більшим за 22 роки.

Крім того, у виданні зазначили, що Instagram змушує дівчат постійно порівнювати себе з іншими, що негативно впливає на самооцінку. Як приклад навели історію однієї школярки, яка зареєструвалась у соцмережі у 13 років й проводить у Instagram щонайменше три години на день.

"Ми посилюємо проблеми зі сприйняттям тіла у кожної третьої дівчинки-підлітка. 32% дівчаток-підлітків повідомили, що якщо вони відчували негативні почуття через свого зовнішнього вигляду, Instagram робив ці почуття сильніше. Порівняння себе з іншими через перегляд Instagram змінюють оцінку себе і свого зовнішнього вигляду у молодих жінок", – йдеться у витягу з внутрішнього документу Facebook про вплив Instagram на підлітків.

Facebook вже відреагував на своє дослідження щодо впливу Instagram на підлітків та зазначив, що насправді цей звіт не є репрезентативним й складається лише з «обмеженого набору результатів», що виглядає негативно. Також у соцмережі повідомили, що це дослідження покликано суто для того, аби допомогти користувачам, щоб на платформі цих проблем не було.

У Instagram відреагували на публікацію Wall Street Journal.

Голова відділу публічної політики соцмережі Карина Ньютон написала пост в блозі, в якому розповіла про те, що проведене дослідження змусило соціальну мережу піти на деякі зміни. Вона також зазначила, що публікація WSJ зосереджена в основному на шкоді, якої завдають соцмережі молодим користувачам, хоча дослідження говорять, що їхній вплив є змішаним.

«Ми вивчаємо способи спонукати людей звертати увагу на різні теми, якщо вони неодноразово переглядають певний тип контенту. Ми обережно оптимістично налаштовані в тому, що ці підштовхування допоможуть направити людей до контенту, який їх надихає, і в більшій мірі змінять ту частину культури Instagram, яка фокусується на тому, як люди виглядають», – написала Ньютон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: