fbpx
Сьогодні
Фото 18:57 19 Вер 2021

Парк сучасної скульптури PARK3020 на Львівщині запрошує на оновлену експозицію у свою першу річницю

12 вересня відбулося відкриття оновленої експозиції з нагоди першої річниці скульптурного простору PARK3020.

3020 – символічна дата створення парку й одночасно амбіція розвитку на роки. Наразі серед експонатів PARK3020 — роботи Назара Білика, Анни Звягінцевої, Олексія Золотарьова, Антона Логова, Анни Надуди, Богдана Томашевського та інших українських художників. Також вагомим компонентом роботи парку є міжнародний культурний обмін. 

За перший рік роботи у PARK3020 проведено понад тисячу екскурсій та встановлено 15 нових скульптурних проєктів. Його загальна площа — понад 16 гектарів. 

Парк сучасної скульптури PARK3020

«Всього за рік PARK3020 став важливою станцією для українських художників на шляху побудови кар'єри в галузі мистецтва в публічному просторі. Це не просто ландшафт, у якому розташовані скульптури. Це трамплін можливостей для українських художників. Саме тут можуть бути реалізовані найсміливіші і масштабні авторські ідеї».

Катя Тейлор, кураторка проєкту

Парк сучасної скульптури PARK3020

З 12 вересня оновлена експозиція PARK3020 відкрилася для відвідування. Серед нових експонатів — роботи учасників першого українського фестивалю скульптури Kyiv Sculpture Project, що проходив у Київському ботанічному саду у 2012 році. Це скульптури Жанни Кадирової, Степана Рябченка та українсько-ізраїльської групи GREVIS. 

Було відкрито новий простір PARK3020 з колекцією робіт скульптора Олександра Сухоліта. У них архаїка бронзи поєднана з монументальністю каміння, а скульптор постає як філософ, що одухотворяє матерію, крізь власне сприйняття наділяючи її новими сенсами.

Парк сучасної скульптури PARK3020

Також були представлені роботи з художнього скла, створені професором, академіком Національної академії мистецтв України Андрієм Бокотеєм спеціально для парку, і роботи французько-словацького художника Яна Зорічака, що також працює зі склом та створює скульптури з використанням оптичних ілюзій.

«Скульптурний парк просто неба PARK3020 ― послання нащадкам на тисячоліття. Це довготривалий проєкт розбудови художньої спільноти, формування конкурентоспроможної української культури. Якщо в Україні не буде мистецтва ― не буде України. Тому що мистецтво ― це душа. Тільки людина з душою може відновлювати, може відбудовувати, може творити сучасність.

Проєкт PARK3020 має зберегти та розвинути культурну спадщину нашої країни. У майбутньому плануємо запрошувати сюди іноземних художників для популяризації українського сучасного мистецтва на міжнародній культурній арені».

Ігор Кривецький, візіонер та голова наглядової ради PARK3020,  меценат

Парк сучасної скульптури PARK3020

Оновлений PARK3020 працює в режимі публічного парку з екскурсійним супроводом. Забронювати екскурсію можна на сайті, або за номером телефону +380673540771. Знаходиться парк за 35 км від центру Львова, у с.Стрілки, Перемишлянський район, Львівська область.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: