fbpx
Сьогодні
21:09 19 Вер 2021

В Японії відкрили кафе, працівники якого уникають фізичного контакту через психологічні проблеми

Фото: instagram.com/kumanote_cafe.osaka

11 вересня в японському місті Осака відкрили кафе, де працевлаштовують людей, які мають проблеми психічного здоров'я й уникають фізичного контакту.

Заклад називається Kuma No Te ("Ведмежа лапа") на честь ведмежої лапи, яка видає клієнтам їхні замовлення.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от クマの手カフェ・大阪 (@kumanote_cafe.osaka)

Засновник закладу Юйчіро Хірамура, який також керує школою, де проводять консультації та курси з питань психічного здоров'я, зазначив, що багато його учнів почувалися дуже ізольованими під час пандемії.

Багатьом було складно знайти роботу, яка б не потребувала близьких контактів або надавала б достатню підтримку людям із проблемами психічного здоров'я.

"У Японії люди з обмеженими можливостями та особи із серйозними проблемами психічного здоров'я отримують належну допомогу в лікарнях. Але люди, яких вважають недостатньо "хворими", ті, хто відчуває депресію, тривогу, утиски на роботі, мають дуже мало систем підтримки, куди можна звернутися. Наша мета в цьому кафе — зробити робоче середовище сприятливішим (для таких людей — ред.)", — говорить Юйчіро Хірамура.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от クマの手カフェ・大阪 (@kumanote_cafe.osaka)

Кафе не має традиційної зали-їдальні, не має столиків і стільців. Натомість усе приміщення оформлене в стилі печери, де в стіні зроблена виїмка — звідси в рукавиці у вигляді ведмежої лапи видають замовлення.

Хоча протягом останнього десятиліття в Японії зменшилася кількість самогубств, останнім часом у країні значно почастішали випадки суїцидів серед жінок — їх кількість зросла на 15%. Уряд навіть призначив міністра самотності для боротьби із цією проблемою і збільшив фінансування допоміжних послуг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: