fbpx
Сьогодні
16:22 19 Вер 2021

Антикарантинна вечірка: у Мадриді студенти організували святкування на понад 25 тисяч людей

На вечірку на території студмістечка Мадридського університету зібралися понад 25 тисяч людей. Вони святкували початок нового навчального року.

Про це повідомляє El Pais.

Вечірка тривала з вечора 17 до ранку 18 вересня. Відповідно до фото й відео з соцмереж, більшість молодих людей не дотримувалися соціальної дистанції та були без масок.

Крім студмістечка, люди збиралися поблизу станцій метро. На думку правоохоронців, вечірку організували через WhatsApp. Поліція не розганяла людей попри те, що такі масові заходи досі заборонені в Іспанії.

Вони пояснили, що вирішили не розганяти молодь, оскільки у поліції не було часу на підготовку операції та не було звернення від університету. Поліція патрулювала місце проведення вечірки та за допомогою дронів слідкувала, щоб не було сутичок.

Присутність правоохоронців відлякувала частину людей, кажуть у поліції. Вони залишалися біля університету до світанку, поки люди не порозходились.

Після вечірки у соцмережах публікували фото сміття, яке залишили після себе студенти. Професор університету написав, що разом із добровольцями зібрав десятки пакетів зі сміттям.

У Мадридському університеті сказали, що оцінюють масштаби збитків. Також там закликали студентів нести відповідальність за вечірку. У закладі освіти побоюються, що такий масовий захід може призвести до нового спалаху COVID-19.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: