fbpx
Сьогодні
21:18 18 Вер 2021

Знай наших: Україна виборола три "золоті" медалі на чемпіонаті світу з веслування

Фото: facebook.com/olympicua

Українки Людмила Лузан та Анастасія Четверікова — чемпіонки світу з веслування у каное-двійці (дистанція 500 метрів). Ще дві «золоті» медалі на чемпіонаті світу 18 вересня здобули чоловіки у каное-четвірках та байдарках-четвірках (на такій же дистанції).

Лузан та Четверікова підходили до змагань у статусі віцечемпіонок Олімпіади-2020. У фіналі каное-двійок на чемпіонаті світу у Копенгагені (Данія) Лузан та Четверікова відібралися з найкращим часом у кваліфікації.

На фініші 500-метрівки Лузан та Четверікова показали час 1:55,85 хвилини, випередивши білорусок на 1,26 секунди. Третє місце дісталося веслувальницям із Куби.

три золоті медалі на чемпіонаті світу з веслування

Фото: facebook.com/olympicua

Ще дві медалі найвищого ґатунку на чемпіонаті світу з веслування на байдарках і каное здобули чоловіки.

Олег Кухарик, Дмитро Даниленко, Ігор Трунов та Іван Семикін були першими на 500-метрівці байдарок-четвірок на 500 метрів, показавши результат 1 хвилина 20,19 секунди. Другими прийшли словаки — 1:20,59, третіми завершили гонку чехи — 1:20,69.

три золоті медалі на чемпіонаті світу з веслування

Фото: facebook.com/olympicua

Українці також взяли «золото» на 500-метровій дистанції в каное-четвірці. Віталій Вергелес, Андрій Рибачок, Юрій Вандюк і Тарас Міщук прийшли першими з результатом 1:31,20. Другою була польська четвірка (1:31,31), третьою — російська(1:31,55).

Історична медаль

Медаль Лузан та Четверікової стала історичною, адже раніше ніхто з українок у веслуванні на каное не здобував медалі на рівні чемпіонаті світу.

Загалом це «золото» восьме в історії України на чемпіонатах світу з цього виду спорту. І перше саме у жіночому каное.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: