fbpx
Сьогодні
13:51 18 Вер 2021

У Львові відкрили Центр трансплантології

У львівській лікарні швидкої медичної допомоги 25 серпня відкрили Центр трансплантології, аналогів якого, наразі, в Україні немає.

Про це передає Національний Промисловий Портал.

Центр має окрему реанімацію, операційні та відділення, у якому виходжуватимуть лише пацієнтів, яким пересадили органи. У день відкриття центру у лікарні провели трансплантацію двох нирок від посмертного донора.

Новий центр знаходиться на сьомому поверсі лікарні. У ньому дві сучасні операційні з новим обладнанням: в одній можна забирати органи, а в іншій – проводити трансплантацію. Окрема реанімація на сім ліжок і одномісні палати для пацієнтів після трансплантації.

Проєкт центру трансплантології, як повідомив керівник Центру трансплантології лікарні Максим Овечко, запозичили у закордонних колег. Він оснащений сучасною апаратурою, має потужну вентиляційну систему тощо. Над втіленням цього проєкту в життя працювали півтора року, використали гроші міськради та меценатів, але найбільше вклали коштів, які лікарня сама заробила на трансплантації органів. Адже лікарня входить в пілотний проєкт МОЗ з трансплантації та отримує державні гроші за проведення пересадок. Лише у 2021 році в лікарні провели 32 пересадки органів (у тому числі й серця), а загалом за півтора року тут проведено 54 трансплантації.

"25 млн грн – це сума, яка інвестована громадою міста, але це мізер, бо коли говорити про життя – воно безцінне. За цей рік ми маємо неймовірно великі зміни. Ціль проста: щоб на 2024 рік ми вийшли з результатом, коли територіальне медичне об 'єднання (ТМО), куди входить львівська лікарня швидкої допомоги, увійшло у ТОП-200 медичних об`єднань світу", – повідомив міський голова Львова Андрій Садовий

У лікарів Центру амбітні плани: вони планують проводити 500 трансплантацій на рік.

Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова – у лідерах української трансплантології. Більше трансплантацій органів проводять лише в Національному інституті хірургії і трансплантології ім. О. Шалімова.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: