fbpx
Сьогодні
19:26 18 Вер 2021

Стефанішина розповіла, коли чекати ратифікації Стамбульської конвенції

English version here

Кабінет Міністрів уже зробив певні кроки, щоб Верховна Рада ухвалила усвідомлене, вільне від нав'язаних Церквою стереотипів рішення про ратифікацію Стамбульської конвенції.

Про це заявила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у виступі на V Українському жіночому конгресі, повідомляє Укрінформ.

«Моя мрія і пріоритет на наступний рік – це ратифікація Стамбульської конвенції. Але мрія полягає не лише в тому, щоб внести цей закон в парламент і його проголосувати, а щоб це було дуже усвідомлене рішення, вільне від стереотипів», – сказала Стефанішина.

Вона акцентувала, що урядовці вже зробили крок назустріч цьому рішенню — сформували певну заяву, яка буде невід'ємною частиною ратифікаційного документа, де намагалися розвіяти всі міфи і страшилки, достатньо потужно укорінені в суспільстві певними релігійними організаціями.

У цьому контексті віцепрем'єрка також зауважила, що, можливо, варто звернути увагу на те, що в Україні Церква все ж таки відділена від держави, а Стамбульська конвенція – це лише один з багатьох документів, який треба прийняти.

«Ми вже ухвалили важливі рішення: у нас заборонена на рівні закону дискримінація за ознакою сексуальної орієнтації, за ознакою кольору шкіри, у нас є судові рішення, і насправді це ті зміни, які вже є в нашій країні. Тому дійсно це мрія, я в неї вірю. Ми багато над цим працюємо, і я хочу, щоб ратифікація Стамбульської конвенції і подальші кроки в рамках її реалізації стали історією успіху в нашій країні», – резюмувала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: