fbpx
Сьогодні
11:48 18 Вер 2021

Лукашенко назвав Білосток і Вільно білоруськими містами

Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко назвав польське місто Білосток і литовський Вільнюс білоруськими землями.

Таку заяву він зробив на форумі патріотичних сил на "Мінськ-Арені", повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Лукашенка.

"Сусіди нам дані від Бога, як і будь-якій державі. У відносинах з усіма ми прагнемо до миру і дружби. Ми ніколи не зазіхали на чужий коровай або клаптик землі. Нам свого вистачає. Ми навіть не нагадуємо сьогодні їм про те, що Білосток і Білосточчина – це білоруські землі. Що Вільно – це теж білоруське місто, і землі навколо. Ми ж про це не говоримо", – заявив Лукашенко.

"Внутрішньоконфесійна рівновага і міжнаціональна єдність – непорушні основи нашого суспільства. Всі ми, що живуть на цій землі люди, – білоруський народ. У нас одна держава, один закон, спільна історична пам'ять на всіх. Це є непорушним, це назавжди", – додав Лукашенко.

Лукашенко виступав з нагоди Дня народної єдності – свята, яке в Білорусі відзначається починаючи з цього року 17 вересня, в день нападу СРСР на Польщу в 1939 році, в результаті якого до країни були приєднані території Західної Білорусі.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: