fbpx
Сьогодні
18:26 18 Вер 2021

У Києві пройде Кліматичний марш: що потрібно знати

У неділю, 26 вересня, о 12:00 на Михайлівській площі Києва відбудеться Кліматичний марш.

Його організовує ГО «Екодія».

Цього літа світ ще сильніше відчуває наслідки кліматичної кризи, такі як повені в Європі, Китаї та Індії, лісові пожежі в Туреччині та Греції, теплові хвилі в Канаді й на європейському півдні тощо.

«Україна теж не пасе задніх: у Запорізькій області фіксують смерчі, Одесу, Дніпро, Київ та інші міста заливають повені, пилова хмара з Сахари накриває всю країну, липень у столиці вкотре б'є температурні рекорди», – нагадують організатори акції.

Учасники Кліматичного маршу вимагатимуть від влади збільшити фінансування у Держбюджеті на заходи зі скорочення викидів парникових газів та адаптації до зміни клімату.

Серед інших вимог Кліматичного маршу – відмовитись від дотацій у збиткову вугільну галузь, закласти кошти у підвищення енергоефективності будівель та на розвиток системи державного моніторингу якості повітря.

На акцію просять не приносити політичну символіку та логотипи бізнес-компаній. На марші можуть бути присутні лише логотипи неприбуткових організацій, ініціатив та рухів, які працюють в темах дотичних до зміни клімату та екологічних питань.

Зареєструватись і взяти участь у Кліматичному марші 2021 можна за посиланням.

26 вересня Кліматичний марш відбудеться і в інших містах України: Миколаїв, Чорноморськ, Львів, Запоріжжя, Дніпро, Рівне, Вознесенськ, Ужгород, Хмельницький, Кропивницький. Список міст доповнюється.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: