fbpx
Сьогодні
17:10 18 Вер 2021

Беленюк розповів, чому закрили справу щодо расистських образ на його адресу

Олімпійський чемпіон і депутат Верховної Ради Жан Беленюк подав заяву щодо закриття кримінального провадження про расистські образи на його адресу від кількох людей.

Про це Беленюк розповів в етері програми «Мокрик По Живому» на hromadske.

Спортсмен каже, що зустрівся з організацією, яка знає винних, і там йому пообіцяли провести роботу з ними.

Спортсмен розповів, що через кілька днів після інциденту до нього через представника фракції «Слуга Народу» звернулися представники організації, які, за їхніми словами, знають, хто вигукував расистські образи на адресу Беленюка.

«Вони провели з ними відповідну роботу, і для того, щоб не накликати тінь на ту організацію (тому що глобально вона проводить позитивну роботу для українського суспільства), ми потиснули руки. Для мене цей конфлікт наразі є вичерпаним», ㅡ сказав Беленюк.

Він також додав, що представники організації, з якими зустрічався спортсмен, знають, що серед них є невеликий відсоток людей із праворадикальними поглядами. Спровокувати винних, як зазначив Беленюк, могли фото, де спортсмен стоїть поруч із російською пропагандисткою Скабєєвою після Олімпіади в Ріо.

Беленюк зазначив, що з початку становлення його як спортсмена він неодноразово стикався з расистськими образами. А втім, він зауважив, що не став продовжувати цю справу через прагнення людей виправити ситуацію.

Жан Беленюк також зазначив, що для нього головним було поставити ті питання, які він сформулював у своїй публікації про інцидент.

Нагадаємо, невідомі 13 серпня влаштували конфлікт з олімпійським чемпіоном Токіо-2020 і народним депутатом від президентської політсили "Слуга народу" Жаном Беленюком на столичному Печерську – чіплялися з образливими фразами.

На Олімпіаді-2020 Беленюк приніс Україні єдину золоту медаль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: