fbpx
Сьогодні
10:55 17 Вер 2021

Застосунок "Навальний" видалили з Google Play і App Store

Google та Apple видалили застосунок "Навальний" з Google Play і App Store.

Про це заявляє команда опозиційного російського політика Олексія Навального в Телеграм, передає Рубрика.

"Сьогодні о 8 ранку за російським часом і Google і Apple видалили зі своїх магазинів застосунків наш додаток "Навальний". Тобто прогнулися під шантаж Кремля. "Сенатор" Клімов і "сенатор" Джабаров можуть радіти: вони перемогли "іноземне втручання у вибори". Ну, не вони, звісно, а Путін, який влаштував кампанію зі шантажу щодо технологічних гігантів, посилаючи до них приставів, погрожуючи багатомільйонними штрафами і навіть кримінальними справами проти співробітників. Домігся, так би мовити", – зазначала команда Навального.

За словами соратників Навального, "світові технологічні гіганти погодилися з російським "судом", що список рекомендацій по голосуванню в форматі" номер округу – ПІБ кандидата "є екстремістським контентом".

"Коли його викладає на своєму сайті держслужбовець Сергій Собянін – це ок, і коли його роздають на листочках на інструктажі в бюджетних установах – це теж ок. І от лишень такий список від команди Навального – це "екстремізм", який має бути видалений", – обурюються вони.

Однак вони вважають, що тепер закінчаться суперечки щодо того, чи боїться Володимир Путін "Розумного голосування", адже "більш переконливої демонстрації страху перед Розумним голосуванням неможливо було продемонструвати".

Також однодумці Навального розраховують на консолідацію і поширення застосунку тими, хто має таку можливість.

Довідка

15 вересня користувачі з Росії повідомили про блокування Google Docs після публікації там списків "Розумного голосування".

16 вересня перший заступник голови міжнародного комітету Ради Федерації РФ, генерал ФСБ Володимир Джабаров пригрозив співробітникам офісів Google і Apple кримінальними справами. Представники Apple і Google були запрошені в четвер на засідання комісії Ради Федерації щодо захисту державного суверенітету.

Увечері 16 вересня команда Навального повідомила, що на сайт і телеграм-бот "Розумного голосування" сталася DDoS-атака. Додаток "Навальний" працював із перебоями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: