fbpx
Сьогодні
14:56 17 Вер 2021

У центрі Берліна вже 19 днів голодує молодь, вимагаючи більш рішучих кроків із захисту клімату

Дев'ятнадцятий день голодують у центрі Берліна неподалік відомства канцлера та Бундестага група молодих людей, вимагаючи більш рішучих кроків із захисту клімату.

Як повідомляє "Укрінформ", голодувальники, які назвали себе "Останнє покоління", наполягають на особистій зустрічі та публічному обговоренні політики в галузі захисту клімату з основними кандидатами на посаду канцлера – лідерами ХДС/ХСС, СДПН і "Зелених" ще до виборів.

Політики натомість запропонували особисті зустрічі, до того ж після виборів. Відповідно, такі пропозиції екоактивістами були відхилені.

"Ми прийняли рішення, що не можемо прийняти ці пропозиції. Питання надто нагальне, щоб дозволити таке перенесення", – заявила речниця табору екоактивістів Ганна Любберт.

Раніше цього тижня один з активістів був госпіталізований після того, як знепритомнів, але того ж дня після огляду лікаря повернувся до товаришів.

Голодування, за словами активістів, є безстроковим і може бути припинено лише після виконання їхніх вимог.

В уряді закликали голодувальників не ставити під загрозу власне здоров'я.

"У політичних дебатах щодо захисту клімату вітаються будь-які пропозиції та дії, …але такі акції, як голодування заради клімату або заради зустрічі з політиками, є загрозою для здоров'я, це повинні знати всі", – зазначив речник федерального уряду Штеффен Зайберт.

Рубрика:
Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: