fbpx
Сьогодні
11:53 17 Вер 2021

"Зелена країна": долучитися та стежити за виконанням програми можуть всі охочі

English version here

Кожна людина зможе відслідкувати хід висадки лісу по окремих регіонах. Крім того, будь-хто зможе долучитися до масштабної еко-ініціативи і висадити ліс.

Про це повідомляє Міндовкілля, передає Рубрика.

Слідкувати за висадками лісу можна на спеціальному сайті zelenakraina.gov.ua.

Для того, щоб долучитися до ініціативи потрібно заповнити спеціальну форму реєстрації на участь в акції "Створюємо ліси разом".

Під час висадки лісівники безкоштовно нададуть садивний матеріал і проведуть майстер-класи по садінню лісу.

Висаджувати лісівники будуть  одно- і двохрічні сіянці деревних та чагарникових порід (залежно від місцерозташування). Це будуть типові для України дерева – дуб звичайний, сосна звичайна, сосна кримська, ялина європейська, ялиця біла, бук лісовий, ясен звичайний, липа дрібнолиста, клен гостролистий, клен-явір та інші. При створенні лісових культур враховуватимуть глобальні зміни клімату, щоб виростити біологічностійкі лісові насадження.

У міністерстві зазначають, що основним драйвером виконання еко-ініціативи буде Держлісагентство, якому належить 73% лісів. До кінця 2024 року лісівники висадять більше 166 тисяч гектарів культур.

"Разом з Міністром захисту довкілля та природних ресурсів Романом Абрамовським ми розробили чітку дорожню карту з реалізації програми "Зелена країна". Ми вже почали збільшувати власні потужності. За ці роки у нас має з'явитися 9 сучасних і технологічних селекційно-насіннєвих центрів. Сьогодні такий центр відкриваємо у Львові, до кінця року відкриємо ще один у Лимані Донецької області. Побудуємо такі технологічні насіннєві центри на Волині, Івано-Франківщині, Хмельниччині, Київщині, Сумщині, Херсонщині, Кіровоградщині", – відмітив голова Держлісагентства Юрій Болоховець.

Рубрика:
Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: