fbpx
Сьогодні
21:44 17 Вер 2021

РНБО запустила систему моніторингу олігархів

English version here

Рада національної безпеки і оборони запустила систему моніторингу олігархів.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов сказав на брифінгу за результатами засідання РНБО.

За його словами, розробка цієї системи була необхідна в рамках законопроєкту про олігархів, який готується до другого читання.

"Апарату РНБО було поставлено завдання розробити систему моніторингу, і ми сьогодні мали звіт про те, що в Апараті РНБО розроблена і введена в експлуатацію в серпні 2021 року сучасна інформаційно-аналітична система, яка має систему третього класу найвищого рівня складності. Вона зможе здійснювати моніторинг усіх тих людей, які після прийняття закону про олігархів у Верховній Раді повинні бути під системою нашого моніторингу", – сказав Данілов.

За словами секретаря РНБО, система може працювати з відкритими документами, для службового користування і секретними.

"Вона побудована таким чином, щоб у разі прийняття у Верховній Раді закону ми відразу могли відреагувати на всі ті питання, які перед нами поставить законодавець", – додав Данілов.

Данілов каже, що зараз не всі народні депутати хочуть голосувати за проєкт закону про олігархів.

"Зараз – справа за депутатами, і не всі вони мають бажання голосувати за цей проєкт закону. Єдине, що хотів я наголосити на тому, що Президент вніс (до парламенту – ред.) законопроєкт, як він і обіцяв. А коли політики ідуть до влади, у всіх без винятку одна і та сама теза: "Ми будемо боротися з олігархами". І як тільки вони потрапляють у владні кабінети, як тільки вони отримують те чи інше крісло, ту чи іншу посаду, вони чомусь забувають про те, що вони обіцяли виборцям", – зазначив Данілов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: