Перша в Європі: Італія запровадила обов’язкові covid-сертифікати для всіх, хто працює

Уряд Італії підтримав нову постанову про поширення так званої "зеленої перепустки" на всіх працівників, як у державному, так і в приватному секторі.

Про це повідомляє ANSA, передає Рубрика.

Рішення, ймовірно, набуде чинності з 15 жовтня. Засідання уряду ще триває і деталі будуть оголошені пізніше. У документі передбачено відсторонення від роботи після 5 днів відсутності через те, що працівник не має ковід-перепустки.

Регіони попросили уряд продовжити термін дії тестів на коронавірус до 72 годин, а не до 48. Поки невідомо чи виконане це прохання.

З середини жовтня необхідно буде мати щеплення, зробити тест або надати доказ одужання від Covid, щоб увійти до державних та приватних установ, а також в магазини та ресторани.

Працівників, які вийдуть без ковід-перепустки, планують жорстко штрафувати, але не звільняти: на суми від 600 до 1500 євро, і ще більші – у разі виявлення підробки документа.

На сьогодні, за даними уряду, 13,9 мільйона працівників вже мають "зелену перепустку", 4,1 мільйона досі не мають.

За останню добу в Італії підтвердили 5117 нових випадків інфікування та 67 випадків смертей, пов'язаних з коронавірусом. У лікарнях перебувають 4018 пацієнтів з коронавірусом, 531 з них – в палатах інтенсивної терапії.

Хоча деякі держави Європейського Союзу наказали своїм медичним працівникам зробити щеплення, жодна з них не зробила "зелену перепустку" обов'язковою для всіх працівників.

Італія займає друге місце в Європі за кількістю загиблих від COVID-19 після Великобританії, з моменту початку пандемії у 2020 році понад 130 000 людей померли від цієї хвороби.

Близько 74% населення Італії отримали щонайменше одну дозу вакцини від COVID-19, а 68% повністю вакциновані.

Нагадаємо, з 1 вересня ковід-сертифікат в Італії став обов'язковим на внутрішніх авіарейсах, у поїздах далекого прямування, міжрегіональних автобусах і поромах, для відвідання занять в університетах та для всіх працівників навчальних закладів.

Свіжі дописи

  • Новини

450 тисяч осіб: у Британії підрахували втрати армії рф у війні з Україною

Від початку повномасштабного вторгнення російська армія втратила в Україні вбитими й пораненими, за оцінками британських… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Сікорський сподівається, що Шольц наважиться на надання Taurus після передачі Україні ATACMS

Рішення Білого дому надати Україні далекобійні ракети ATACMS можливо підштовхне Німеччину все-таки надати ракети Taurus.… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У ЗСУ розповіли про безпілотники невстановленого типу, якими окупанти вночі атакували країну

Безпілотники невстановленого типу, якими російські загарбники атакували вночі Україну, були розвідувальними дронами. Про це повідомив… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Смертельний інцидент: у Німеччині загинули два українці, підозрюваний – росіянин

У Баварії Федеративної Республіки Німеччини поліція повідомила про смертельний інцидент, що стався перед торговим центром… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: мешканці одного з тернопільських ОСББ передали дрони бригаді тероборони ЗСУ

У Тернополі мешканці комплексу ОСББ "Юнона" передали дрони для бійців 105-ї окремої бригади тероборони ЗСУ.… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

ЮНІСЕФ: унаслідок російських атак по Україні різко зросла кількість загиблих дітей

Цього року майже на 40% порівняно з минулим зросла кількість дітей, які загинули внаслідок російських… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.