fbpx
Сьогодні
17:45 17 Вер 2021

Компанія Firefly Aerospace заявила, що готується створювати по 24 ракети щорічно

Максим Поляков, засновник і власник Firefly Aerospace, однієї з найпотужніших приватних компаній у космічній галузі, на даний момент працює над створенням вертикально-інтегрованого космічного кластера.

Про це Поляков розповів в інтерв'ю журналу НВ.

За словами бізнесмена, зараз його компанія виробляє вісім ракет на рік, а після запуску заводу у Флориді буде робити 24 ракети щорічно.

"У нас у портфоліо дев'ять компаній. Будемо на них концентруватися. Ми будуємо вертикально-інтегрований кластер, аналітик-бізнес. Але почали з ракет і фінальної стадії. Зараз почнемо заповнювати всі ланцюжки", — розповів він.

За словами Полякова, ані Пентагон, ані NASA не замовляють «окремо ракети, окремо супутник і окремо аналітику даних».

"NASA не платитиме окремо за ракету, за місячний посадковий модуль, за логістику, двигуни, за буксир між Землею і Місяцем. NASA буде платити за вартість доставки 1 кг в одну точку Місяця. Подібно до того, як ми купуємо квиток на літак. Вас же не цікавить, скільки коштує той літак. Вас цікавить, щоб певним класом, вчасно вас доставили з Києва, наприклад, до Мюнхена. І все. І до цього переходить вертикально-інтегрована економіка. Просто торгувати ракетами — це ніколи не було бізнесом", — розповів бізнесмен.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: