Не було сенсу направляти законопроєкт про олігархів до Венеційської комісії, – Арахамія

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що не було сенсу направляти законопроєкт про деолігархізацію до Венеційської комісії, бо його чинна редакція може суттєво змінитися під час розгляду у другому читанні.

Таку думку парламентарій висловив під час брифінгу перед засіданням Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, передає "Укрінформ".

"Немає жодного сенсу фактично драфт документа відправляти на розгляд Венеційської комісії, тому що після розгляду в залі (у другому читанні – ред.) він може дуже суттєво змінитися. Венеційська комісія буде просто працювати над документом, над яким немає сенсу працювати", – сказав Арахамія.

Він зауважив, що також у листі Голові Верховної Ради Дмитру Разумкову написав, що не варто було направляти законопроєкт до Венеційської комісії.

"Я вважаю, що пан Разумков не послухав думку своєї фракції, яка його висувала на місце спікера. Мені здається, що це не колегіальна поведінка. Ми будемо з ним розмовляти", – додав голова фракції "СН".

Довідка

1 липня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Документ передбачає внесення змін до низки законів з метою створення Реєстру осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), визначає порядок і наслідки включення осіб до Реєстру, запроваджує декларування службовцями контактів з особами, включеними до зазначеного Реєстру.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у листі закликала Голову ВР Дмитра Разумкова направити законопроєкт №5599 до Венеційської комісії через те, що, на її думку, він може суперечити нормам Конституції. Окрім цього, до спікера звернулися чотири опозиційні депутатські фракції з аналогічною пропозицією.

Разумков 10 вересня направив законопроєкт на експертизу до Європейської комісії "За демократію через право" (Венеційська комісія). Водночас спікер зауважив, що регламент Верховної Ради не забороняє народним депутатам розглядати законопроєкт, направлений до Венеційської комісії, без її висновків.

17 вересня члени Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки розпочав розгляд поправок до другого читання законопроєкту. Вони мають намір розглянути усі впродовж одного засідання.

Свіжі дописи

  • Новини

Швейцарія запросила Папу Римського на Глобальний саміт миру щодо України

Представники Швейцарії запросили Папу Римського Франциска на Глобальний саміт миру, який відбудеться відбудеться 15-16 червня у швейцарському… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Бахмутському напрямку українські оборонці відбили 32 атаки ворога

Протягом доби Генеральний штаб Збройних сил України зафіксував 103 боєзіткнення на фронті. На 9 напрямках… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Відкриття Євробачення-2024: представниці від України alyona alyona та Jerry Heil вийшли на доріжку з великоднім кошиком

В Мальме у Швеції відбулась урочиста церемонія відкриття міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2024». Це так званий… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Україна отримає від Rheinmetall прототипи далекобійних артснарядів

Україна отримає від німецького оборонного концерну Rheinmetall прототипи артилерійських снарядів, здатних уражати цілі на відстані… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Прага офіційно відкликала свого посла з рф

Чехія відкликає з посади свого посла в росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року перебуває… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Авіаудар по Харкову: кількість поранених зросла до 14 осіб

У Харкові кількість поранених унаслідок обстрілу Шевченківського району зросла до 14. Про це повідомила Харківська… Читати більше

Sunday May 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.