fbpx
Сьогодні
10:35 16 Вер 2021

Венеційська комісія надасть оцінку законопроєкту про деолігархізацію

Венеційська комісія надасть оцінку законопроєкту президента України Володимира Зеленського про деолігархізацію.

Про це повідомляє пресслужба Комісії, передає Рубрика.

"Листом від 10 вересня 2021 року Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков запросив висновок Венеційської комісії щодо законопроєкту "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)", – йдеться у повідомленні.

Раніше Разумков заявив, що регламент Верховної Ради не забороняє народним депутатам розглядати законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)", направлений до Венеційської комісії, без її висновків.

Як повідомляла Рубрика, 1 липня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Документ передбачає внесення змін до низки законів з метою створення Реєстру осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), визначає порядок і наслідки включення осіб до Реєстру, запроваджує декларування службовцями контактів з особами, включеними до зазначеного Реєстру.

2 вересня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у листі закликала Голову ВР Дмитра Разумкова направити законопроєкт №5599 до Венеційської комісії через те, що, на її думку, він може суперечити нормам Конституції. Окрім цього, до спікера звернулися чотири опозиційні депутатські фракції з аналогічною пропозицією.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: