fbpx
Сьогодні
15:57 16 Вер 2021

У проєкті Держбюджету на трансплантологію передбачили майже 800 млн грн

У проєкті закону про Державний бюджет України на 2022 рік передбачається закласти 789,5 млн гривень на трансплантацію органів та тканин.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко у Фейсбуці, передає Рубрика.

"Ми робимо все можливе, щоб більше не потрібно було їхати за кордон робити трансплантацію кісткового мозку. І дитяча, і доросла трансплантація стає доступною в Україні за кошти Державного бюджету. У проєкті бюджету на 2022 рік цього разу закладено 789,5 млн гривень на трансплантацію", – написав Ляшко.

Міністр нагадав, що 19 серпня в Україні вперше здійснили трансплантацію кісткового мозку дорослому від неродинного донора.

"Сьогодні зустрівся з надзвичайно мужньою і водночас тендітною 18 річною Еліною. Саме їй 19 серпня лікарі Черкаського обласного онкологічного диспансеру спільно з командою відділення ТКМ НДСЛ Охматдит вперше у країні пересадили кістковий мозок.

Завдяки Українському реєстру донорів кісткового мозку у Світовому реєстрі вдалося знайти повністю сумісного донора. І наша команда лікарів провела операцію… Мрія Еліни обійняти нарешті свою маму, сьогодні здійснилася", – розповів Ляшко.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: