fbpx
Сьогодні
15:36 16 Вер 2021

Прокуратура проводять обшуки у справі про розкрадання коштів на закупівлях ліфтів у Києві

У Києві правоохоронці проводять обшуки на комунальному підприємстві з питань будівництва житлових будинків "Житлоінвестбуд-УКБ" у справі про розкрадання коштів на закупівлях пасажирських ліфтів.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура у Телеграм, передає Рубрика.

"У четвер, 16 вересня, Подільська окружна прокуратура міста Києва спільно з ГУ БКОЗ СБ України проводить слідчі дії у приміщеннях комунального підприємства з питань будівництва житлових будинків "Житлоінвестбуд-УКБ" та у постачальника, в межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України", – ідеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що комунальне підприємство у період з 2019 по 2021 роки перерахувало 9,9 млн грн на рахунки товариства за постачання пасажирських ліфтів.

Постачальник у свою чергу перерахував вказані грошові кошти на рахунки інших товариств начебто на придбання комплектуючих до ліфтів.

У той же час, як з'ясовано слідством, вказані суб'єкти господарювання не є виробниками даних комплектуючих та не здійснювали їх придбання у звітний період.

Таким чином, встановлено, що фінансово-господарські операції із постачання комплектуючих до ліфтів здійснювались виключно з метою обготівкування грошових коштів, отриманих від комунального підприємства шляхом здійснення удаваних правочинів з умовним продажем товарів.

З метою встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення у службових приміщеннях комунального підприємства та фірми-постачальника проводяться обшуки.

Як повідомляла Рубрика, 17 серпня правоохоронці вже проводили обшуки на "Житлоінвестбуд-УКБ". Тоді обшуки стосувалися справи про розкрадання коштів на ремонті дитсадків.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: