fbpx
Сьогодні
13:20 16 Вер 2021

Вакцинуватися варто, незалежно від того, який рівень антитіл, - Ляшко

Фото: Укрінформ

Немає гарантій, що повторне захворювання на COVID-19 протікатиме легше, вакцинуватися варто, незалежно від того, який рівень антитіл у людини після перенесеної хвороби.

Про це в ефірі "24 каналу" сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Коли ми говоримо про перенесену хворобу і повторне інфікування, повторний перебіг хвороби, такі випадки зареєстровані, їх велика кількість. Чи є гарантії того, що у людей, які перехворіли і знову інфікувалися, хвороба перебігає легше, як у вакцинованих? Немає. Бо досить багато фактів є що, у тих, хто перехворів і повторно інфікувався, хвороба перебігає тяжко", – сказав Ляшко.

Міністр нагадав, що раніше МОЗ допускав вакцинацію після перенесеної хвороби через 6 місяців на основі наукових даних, що після захворювання імунітет перші півроку захищає від інфікування. Також на той час в країні була обмежена кількість вакцин проти COVID-19, тому було вирішено використовувати їх для вразливих груп населення.

"Тепер ми говоримо про те, що спокійно можна вакцинуватися після перенесеної хвороби , не треба чекати 6 місяців. Це я рекомендую всім зробити, незалежно від того, чи здавали аналізи на наявність антитіл, чи не здавали, чи вони були виявлені, чи ні. Перенесена коронавірусна хвороба не є протипоказанням до вакцинації", – сказав Ляшко.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: