fbpx
Сьогодні
20:36 15 Вер 2021

Жінки про жінок: у Києві відбудеться виставка двох видатних фотографок ХХ століття

Dymchuk Gallery спільно з Австрійським культурним форумом представляють виставку двох знакових фотографок XX століття – Ґерті Дойч та Інґе Морат.

Проєкт відбувається в межах програми "Calliope Austria", яка висвітлює внесок жінок у мистецтво, культуру та науку, передає "Рубрика".

Організатори розповідають, що на виставці дві фотографки вступають у візуальний діалог: їхні життєві лінії ненадовго перетнулись у 1950-х роках. Обом жінкам вдалося заявити про себе у професії, де досі переважали чоловіки. Вони працювали на найважливіші іміджеві ЗМІ свого часу: Ґерті Дойч – на англійський журнал Picture Post, а Інґе Морат – на французьку агенцію Magnum. Обидві були віддані гуманістичній та просвітницькій традиції документальної фотографії. Основну увагу у роботі обидві присвятили образу людини у її культурному середовищі.

Жінки про жінок

З великої кількості робіт обох фотографок, які знаходяться в архіві австрійської галереї FOTOHOF, куратори відібрали для виставки лише портрети жінок. Їх поєднали попарно – по одній світлині від кожної – і тепер фотографки ніби вступають в уявний діалог про образ жінки. Обидві мисткині обрали шлях відкритого та глибоко чутливого зображення жінки, що стає ще чіткішим у цих порівняннях.

Жінки про жінок

Відкриття виставки відбудеться 16 вересня о 19:00 за участі австрійського куратора Курта Кайндля та дочки Ґерті Дойч – британської письменниці та перекладачки Аманди Гопкінсон.

Жінки про жінок

Довідка

Ґерті Дойч – фотографка, жила та працювала в Австрії та Англії.

У період з 1937 до початку 1960-х років вона підготувала численні фоторепортажі для журналів Picture Post, Nova, Holiday, Queen, Harper's Bazaar, The Tatler та швейцарських журналів Atlantis und L'Oeil. Всю її мистецьку спадщину можна знайти в архіві FOTOHOF.

Інґе Морат австро-американська фотографка.

З 1953 року працювала у Magnum. Вона подорожувала до Ірану, Іраку, Сирії та Йорданії (1956), вздовж Дунаю (1957 та 1958), до Мексики, Тунісу, Австрії, Чехословаччини, Італії, Німеччини та США.

Значну частину її мистецької спадщини можна знайти в архіві FOTOHOF, він же опублікував її численні альбоми.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: