fbpx
Сьогодні
14:57 15 Вер 2021

Центр розслідування корупції OCCRP припинив свою діяльність в Росії

Центр розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP) припинив свою діяльність в Росії. В організації кажуть, що ухвалили таке рішення через переслідування незалежної журналістики з боку Кремля.

Про це йдеться на сайті OCCRP, передає Рубрика.

"Зараз наша робота в Росії може принести місцевим журналістам більше шкоди, ніж користі. Це не означає, що ми припинимо писати про масштабну корупцію в цій країні. Просто ми розуміємо, що уряд за своєю звичкою каратиме своїх же громадян за співпрацю з нами", — вважає співзасновник і головний редактор OCCRP Дрю Салліван.

Співзасновник і директор з інновацій OCCRP Пол Раду пояснив, що російська влада — великий гравець, який активно поширює корупцію і дезінформацію на регіональному та міжнародному рівнях, а також намагається дестабілізувати інші країни. Він запевнив, що його організація продовжить випускати розслідування про Росію та не мовчатиме про корупцію в цій країні.

Російським співробітникам OCCRP запропонували переїхати в інші країни. Тим, хто відмовився, виплатили вихідну допомогу та допомогли знайти нову роботу.

В OCCRP також нагадали, що упродовж останнього місяця багато їхніх партнерів у Росії внесли до переліку "іноземних агентів" або "небажаних організацій". Через це ЗМІ змушені дотримуватися низки вимог, які заважають їм працювати.

Ще в листопаді 2017 року президент Росії Володимир Путін підписав закон, що дозволяє прирівнювати закордонні ЗМІ до іноземних агентів. До списку "іноземних агентів" в Росії віднесли, зокрема, видання Meduza, The Insider та "Дождь".

Відповідно до закону, такі ресурси зобов'язані попереджати читачів про свій статус у кожній публікації, причому розмір цього уточнення має бути вдвічі більшим за, власне, публікацію.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: