fbpx
Сьогодні
19:50 15 Вер 2021

Арестович виступив за створення "Залізного куполу" над Маріуполем

Коллаж: "Восточный вариант"

США мають намір передати Україні озброєння, яке зможе захистити міста і критичну інфраструктуру від ракетного обстрілу. Йдеться про тактичну систему ПРО "Залізний купол", призначену для захисту від некерованих тактичних ракет з дальністю польоту від 4 до 70 кілометрів.

Радник української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, позаштатний радник глави Офісу президента Олексій Арестович розповів в ефірі "Україна 24" наскільки це озброєння сьогодні Україні необхідне і буде корисним

"Перше, нам його ("Залізний купол" – ред.) ще не надають. Конгрес США зробив запит у Міноборони США про надання, відповідний законопроєкт вніс один з конгресменів. Друге, система "Залізний купол" створена в Ізраїлі. Вона прикриває район площею 150 квадратних кілометрів, згідно з офіційними даними. Система на дев'яносто відсотків перехоплює всі ракети, які випускаються туди. Основне призначення – перехоплення керованих тактичних ракет. Вона (система – ред.) може прикрити район 15 на 10 квадратних кілометрів. Це або місто середньої величини, або об'єкти критичної інфраструктури, або район, який займають війська. Наприклад, вона здатна прикрити Маріуполь", – повідомив Арестович.

Він зазначив, що будь-яка система має в роботі похибки й не може вважатися універсальною. У ситуації з передачею "купола" Україні головним можна вважати те, що країна отримає потужне і дієве озброєння.

"Жодна система озброєння не є універсальною. Тут головне те, що Україна отримає зброю найсучасніших зразків. Це означає підвищення бойових можливостей ЗСУ в цілому і на конкретному напрямку також. Зможе прикрити або два міста ключових, або два райони оборони, або розташування військ, або два об'єкти критичної інфраструктури. Це корисно. Чи є панацеєю як суперзброя – ні, чи є конфлікт на Донбасі єдиним можливим сценарієм конфлікту – ні. Тобто ми готові до широкого спектра загроз. Але навіть в умовах конфлікту на Донбасі, наприклад, на прикриття Маріуполя або іншого міста, це буде дуже корисною зброєю. Якщо ми пам'ятаємо військові удари по Маріуполю", – зазначив радник.

Довідка

"Залізний купол" – це мобільна всепогодна система протиповітряної оборони, яка здатна перехоплювати та знищувати тактичні некеровані ракети та артилерійські снаряди, випущені з відстані від 4 до 70 км з траєкторією, а також БПЛА.

Призначення "Залізного купола" – захист цивільного населення півдня та півночі Ізраїлю.

Нагадаємо, що у червні міський голова Маріуполя Вадим Бойченко також виступав за запровадження "Залізного купола".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: