fbpx
Сьогодні
14:52 14 Вер 2021

Власний видобуток газу в Україні майже повністю покриває потреби населення, - Шмигаль

фото: Урядовий портал

Власний видобуток газу в Україні становить трохи більше 13 млрд кубів, і його майже повністю вистачає для потреб населення.

Про це під час пресконференції розповів Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає "Укрінформ".

"Загалом річне споживання газу складає близько 22-23 млрд метрів кубічних по року. Трошки більше 13 млрд кубів – це власний видобуток український, який видобуває НАК "Нафтогаз" і приватні українські компанії. Фактично, весь цей газ іде на споживання населення", – сказав Шмигаль.

Він уточнив, що населення споживає лише на 5-10 % більше, ніж забезпечує власний видобуток – близько 14 млрд метрів кубічних газу.

Відповідно, ціна у 7,96 грн за кубометр газу, яку НАК "Нафтогаз" виставив як річну, дає змогу забезпечити собівартість видобутку постачання цього газу.

Як повідомляла Рубрика, населення у 2020 році скоротило споживання природного газу на 14% – до 8,2 млрд куб. м порівняно з 2019 роком, коли було спожито 9,5 млрд кубометрів.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 14 вересня 2021 року під час пресконференції зазначив, що українська енергосистема на 90% готова до опалювального сезону; до газосховищ закачано понад 18 млрд кубометрів газу. Він заявив, що уряд виступає гарантом того, що ціна на газ для побутових споживачів за рік не зміниться. Ціна газу до 1 травня 2022 року зафіксована річним контрактом НАК "Нафтогаз України" на рівні 7,96 грн за кубометр.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: