fbpx
Сьогодні
16:21 14 Вер 2021

"Я в захваті": Резніков оглянув будівництво першого в Україні "сталевого будинку"

Фото: mariupolrada.gov.ua

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков у Маріуполі високо оцінив інновації у будівництві першого в Україні "сталевого будинку", який споруджують для надання соціального житла.

Як передає Рубрика, про це він заявив у Маріуполі під час огляду будівництва "сталевого будинку", йдеться на сайті Маріупольської міськради.

"Я в захваті від того, що бачу та від подальших планів. Будівля інноваційного характеру. Важливо, що вона розрахована на тих, хто найбільше потребує житла. У Маріуполі так високо підняли планку, що іншим дуже важко буде йти за такими стандартами", – сказав віцепрем'єр-міністр.

У міськраді нагадали, що цей проєкт фінансується Маріупольською міською радою, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Групи Метінвест. Сталь для цього багатоповерхового будинку виробляють на маріупольських меткомбінатах.

На сьогодні вже зроблений цокольний поверх, будують перший та другий. Представники підрядної організації підкреслили, що повністю завершити всі роботи планують вже влітку 2022 року.

Як зазначає "Укрінформ", у міськраді додали, що цей проєкт допоможе знизити потребу міста в соціальному житлі, всього 120 сімей тут отримають доступне житло, і половина квартир призначена для "нових маріупольців" – переселенців з тимчасово окупованих територій. Також планується надати квартири людям гостродефіцитних професій – вчителям, медикам, співробітникам силових структур і комунальних підприємств.

Автори проєкту – переможці конкурсу молодих архітекторів "Steel Freedom Architecture Festival".

На будівництві застосовуються унікальні надміцні плити. Крім того, новобудова площею понад 7 тисяч квадратних метрів буде мати найвищий рівень енергоефективності, констатували у міськраді.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: