fbpx
Сьогодні
16:23 14 Вер 2021

Арсеній Пушкаренко: "Велике будівництво" – безпрецедентна розбудова інфраструктури в країні

English version here

Завдяки програмі Президента «Велике будівництво» в Україні вперше за 30 років незалежності відбувається безпрецедентна за своїми масштабами розбудова інфраструктури: освітньої, спортивної, медичної та дорожньої.

Про це з парламентської трибуни заявив народний депутат від «Слуги Народу» Арсеній Пушкаренко.

«Дороги – це не тільки асфальт, розмітка і тротуари. Це артерії нашої країни. 1 гривня, вкладена в будівництво доріг, повертається в економіку у вигляді 1 гривні 60 копійок. Завдяки «Великому будівництву» в Україні відремонтовано та збудовано тисячі кілометрів автошляхів, якими шкільні автобуси везуть діток в сотні оновлених шкіл, а швидка допомога – доставляє пацієнтів до двохсот нових приймальних відділень по всій країні, обладнаних сучасною технікою. Це сотні нових стадіонів, басейнів та спортивних майданчиків, десятки мостів по всій країні», – наголосив Пушкаренко.

Він нагадав, що в 2020 році було відремонтовано понад 4 тисячі кілометрів доріг державного значення, 2,5 тисячі – місцевого. Реконструйовано 71 приймальне відділення, понад 100 об'єктів спортивної інфраструктури. Активно розбудовується й освітня інфраструктура, зазначає Пушкаренко. У 2020 році 114 шкіл збудовано, реконструйовано або капітально відремонтовано.

«Так само в цьому році майже 100 шкіл будуть введені в експлуатацію. Наприклад, в Олевську на Житомирщині, якою я опікуюсь, 30 років не могли здійснити реконструкцію гімназії. Ми всього за рік це зробили. Те саме стосується дитячих садочків. Сьогодні освітня інфраструктура – один із пріоритетних напрямків програми Президента «Велике будівництво», – повідомив депутат.

Серед планів «Велбуду» на 2021 рік – будівництво чи реконструкція понад 6 тис. км доріг і більше 200 мостів, 74 шкіл, 54 дитсадків, 28 медичних закладів, близько сотні спортивних об'єктів, 1200 спортивних майданчиків.

Якісна медицина в кожній громаді країни – ще один важливий пріоритет програми Президента, заявляє Арсеній Пушкаренко. Цьогоріч буде зведено чи реконструйовано понад 140 приймальних відділень та 340 медичних амбулаторій у сільській місцевості.

«У приймальних відділеннях з'явилися сучасні рентгени, томографи, ШВЛи тощо. Це те медобладнання, за яким ще кілька років тому громадяни мали їхати або в обласний центр, або до столиці. Сьогодні по всій країні мережа опорних лікарень покриває всі громади, люди можуть звернутися за допомогою до приймальних відділень поруч зі своїм домом, у доступності до години часу доїзду. «Велике будівництво» покликане, щоб кожна громада відчувала себе самодостатньою», – підсумував депутат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: