fbpx
Сьогодні
19:11 14 Вер 2021

ПАРЄ отримала запит на проведення дебатів щодо переслідування Росією кримських татар

Фото: Ukrinform

Парламентська асамблея Ради Європи 27 вересня розпочне свою чергову сесію, яка триватиме до 30 вересня 2021 року. Під час майбутньої сесії можуть відбутися дебати щодо ситуації з кримськими татарами в окупованому Криму.

Про це повідомляє пресслужба ПАРЄ.

"Надійшов запит на проведення термінових дебатів … щодо політичного переслідування корінних народів в Криму з боку Росії", – заявили в асамблеї.

Крім того, ПАРЄ отримала запит на проведення дебатів щодо ситуації в Афганістані та посилення міграційного тиску з боку Білорусі на кордонах Латвії, Литви і Польщі.

Сесія ПАРЄ буде проводитися у гібридному форматі, тобто делегації можуть або прибути в Страсбург, або взяти участь в онлайн-форматі.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в окупованому Криму після обшуків відвезли у невідомому напрямку п'ятьох кримських татар: Ельдара Одаманова, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова і Шевкета Усеінова. Родичі та адвокати роблять спроби знайти зниклих, але досі місцезнаходження жодного із затриманих не відомо.

Серед затриманих також є заступник голови Меджлісу Наріман Джеляль.

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що затримання кримських татар – це реакція Росії на Кримську платформу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: