fbpx
Сьогодні
20:24 14 Вер 2021

Apple представив новинки на традиційній осінній презентації

Американська компанія Apple сьогодні проводить традиційну вересневу презентацію нових гаджетів.

Одна з найбільш очікуваних новинок – нове покоління смартфонів iPhone.

Що можуть представити на сьогоднішній презентації

Очікується, що сьогодні Apple презентує нову лінійку iPhone 13, бездротові навушники AirPods третього покоління і смарт-годинник Apple Watch Series 7.

Що стосується iPhone 13, то, за даними західних джерел, модельний ряд не відрізняється від попереднього покоління і включатиме iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro і iPhone 13 Pro Max. Розміри екранів залишаться колишніми, але сам виріз може стати менше.

Apple Watch Series 7, згідно з прогнозами, отримає кутастий дизайн, дисплей буде більше на 20-30%. Крім того, можуть показати навушники Air Pods 3, які зовні будуть схожі на AirPods Pro.

Що представила Apple восени 2021

iPhone 13: основні характеристики

Зовні дизайн змінився не сильно: корпус так само алюмінієвий на гранях, але екранний виріз став трохи компактніше. Сам дисплей став на 28% вище яскравіше (максимальна яскравість 1200 ніт).

У поколінні iPhone 13 використовується новий процесор A15 Bionic, який на 50% швидше топових процесорів у конкурентів. Чіп має 6 ядер і побудований за 5 нанометровим техпроцесом.

iPhone 13

Крім того, оновився дизайн блоку камер. У iPhone 13 і 13 mini тепер більший 12-мегапіксельний сенсор основний ширококутної камери, з розміром пікселів 1,7 мкм і діафрагмою f/1.6. Ультраширококутна камера отримала таку ж роздільну здатність, а також має кут огляду 120 градусів і діафрагму f/2.4.

У компанії стверджують, що в iPhone 13 і 13 mini краща стабілізація, краще світлосила і розмиття фону, що дозволить, в тому числі, знімати відео на професійному рівні. Зокрема, "кінематографічний" режим записує відео в Dolby Vision HDR.

iPhone 13

За твердженням Apple, автономність виросла в порівнянні з лінійкою iPhone 12 за рахунок більш ємного акумулятора і нового процесора.

Ціни на iPhone 13 mini в США стартують від 699 доларів, на iPhone 13 – від 799 доларів.

Новий доступний iPad

На презентації показали новий доступний iPad, тобто базову модель. Планшет отримає процесор Apple A13 Bionic, більш потужний, ніж в нинішньому iPad (2020) 8-го покоління.

Дизайн планшета не змінився, але додали нову фронтальну камеру на 12 мегапікселів з кутом огляду 122 градусів. Новий процесор і машинне навчання дозволили інтегрувати функцію Center Stage, яка дозволяє стежити за користувачем під час запису відео.

Ціни стартують з 329 доларів у США за версію 64 ГБ. Старт продажів на наступному тижні.

новий базовий iPad

Apple Watch Series 7

Презентацію нового покоління годинника операційний директор Apple Джефф Вільямс почав з розповіді про нову функцію пристрою: тепер годинник навчився автоматично ідентифікувати поїздки на велосипеді, фіксувати зупинки та падіння.

Apple Watch Series 7

Дизайн Apple Watch Series 7 дуже схожий на дизайн годинника попереднього покоління, однак новинка має набагато більший екран — на 20%. Ширина рамки навколо дисплея тепер складає лише 1,7 мм. Загальна форма корпусу має "більш м'які, круглі" кути.

В активному режимі екран на 70% яскравіше ніж у попередній моделі. Кнопки інтерфейса збільшені. Тепер екран вміщує на 50% більше тексту. 

Скло екрану стійкий до тріщин. Годинник має захист від пилу за стандартом IP6X і від води. Apple Watch Series 7 має батарею на 18 годин роботи, а зарядка відбувається на 30% швидше. 

Годинник буде доступний в п'яти нових кольорах: алюміній, нержавіюча сталь, титан, а також нові версії Nike та Hermes.

Вартість годинників Apple Watch Series 3 тепер складає 199 дол, Apple Watch SE – 279 дол, Apple Watch Series 7 – 399 дол. Нова модель годинника буде доступна для замовлення пізніше восени.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: