fbpx
Сьогодні
15:52 13 Вер 2021

Нардепи пропонують прибрати низку податків із "антиахметівського" законопроєкту

Фото УНІАН

Профільний комітет Ради почав розгляд правок до законопроєкту №5600 про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень, який називають "антиахметівським".

Про це перший заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк ("Голос") повідомив у Телеграм, передає Рубрика.

За його словами, загалом до документу подали 11 319 правок.

Як зазначає Железняк, зокрема, пропонують прибрати оподаткування ПДВ операцій із постачання житла (крім першого постачання) – "норма, яка б потягнула за собою подорожчання квартир до 20%".

Також, за його словами, пропонують прибрати оподаткування доходу від продажу с/г продукції, яка вирощена фермерами на земельних ділянках площею понад 0,5 га.

Крім цього, передбачено, що мінімальне податкове зобов'язання (МПЗ) не визначається для земельних ділянок, які знаходяться в межах населених пунктів. Тобто, громадяни, які мають городи в межах міст/сіл, не повинні будуть сплачувати МПЗ (близько 1500 грн за га).

Також нардепи, зокрема, пропонують прибрати збільшення штрафів за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних понад 180 днів.

Крім цього, хочуть виключити положення про встановлення додаткових вимог до права на бюджетне відшкодування (вартість переробки не менше, як 8% ціни продажу товару).

"До першого читання пропонувалася норма, яка передбачала, що право на бюджетне відшкодування не отримують ті, хто просто купив та перепродав продукцію без якоїсь переробки чи удосконалення", – пояснив Железняк.

Також планують уточнити право стягувати податковий борг ДПС без звернення до суду по всьому податковому боргу, який виник за самостійним декларуванням платника податків.

Железняк додав, що перше засідання комітету почалось у понеділок об 11:00.

"І, схоже, піде на рекорд по тривалості. Щось мені підказує, що будемо весь тиждень працювати з таблицею", – написав Железняк.

"Мій прогноз: на цьому тижні нереально закінчити", – додав він.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: