fbpx
Сьогодні
09:19 13 Вер 2021

Зеленський пояснив, чому не вважає коректним порівнювати Україну з Афганістаном

Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський розповів, що не вважає коректним порівнювати Україну з Афганістаном з точки зору залежності від допомоги США.

Про це він сказав в інтерв'ю CNN, передає Рубрика.

На запитання ведучого про те, чи не боїться Україна після останніх подій в Афганістані, що США потенційно можуть так само покинути її сам на сам, Зеленський відповів, що вважає порівняння ситуації в Україні та Афганістані не зовсім коректним.

"Україна не залежить від США так, як Афганістан залежав. І я дійсно вважаю що за лічені дні, 5-7, таку велику країну неможливо захопити", – зауважив він.

Зеленський нагадав про ситуацію 2014 року, коли міжнародна підтримка України не була особливо потужною.

"У нас не було ніякої військової техніки, крім нашої власної, і наших власних військових. Але була хвиля добровольців, з'явились добробати – зусиллями людей які були об'єднані бажанням захистити свою державу. Нікого іншого не було. Але не тільки за 4 дні, але за 7 років РФ не захопила Україну", – сказав він.

"Російська Федерація – це не армія Талібану. Це одна із найсильніших армій у світі. Тому я вважаю, що ми відстояли свою державу і ми максимально незалежні від якоїсь іншої країни. Що таке "залишити Україну"? Я вважаю що навпаки США повинні збільшувати свою присутність в Україні", – наголосив президент.

Зеленський додав, що вважає зустріч у Вашингтоні потужною.

"Те, що ми серед перших країн, з якими зустрічався президент Байден (після виведення військ з Афганістану – ред.), означає, що ми є пріоритетною країною. І ми вдячні за це, це важливий сигнал. Але за цим сигналом ми також чекаємо дій", – зазначив він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: