fbpx
Сьогодні
11:14 13 Вер 2021

Мін'юст проводитиме правопросвітницькі заходи в школах для протидії булінгу

Міністерство юстиції України з початком навчального року проводитиме правопросвітницькі заходи в школах для протидії булінгу та роз'яснення дітям їхніх прав.

Про це повідомляє пресслужба міністерства у Фейсбук, передає Рубрика.

"Мін'юст розпочинає інформаційну кампанію щодо протидії булінгу. Булінг, на жаль, доволі поширений в освітніх установах в усьому світі. Не є винятком і наша країна. Серед тем, з яких просять провести заходи у навчальних закладах, найзапитуваніша – саме булінг, в усіх його видах. Наша мета – допомогти жертвам цькувань та роз'яснити, чому не варто приховувати факти булінгу та куди звертатися по допомогу", – зазначила заступник міністра юстиції Валерія Коломієць.

Вона наголосила, що систематичні знущання, принизливе ставлення, образи та інші види психологічного насильства як з боку дітей, так і з боку вчителів є неприпустимими і вимагають відповідної реакції.

Таким чином, інформують у Мін'юсті, з початком навчального року по всій Україні розпочинається проведення правопросвітницьких заходів у школах для протидії булінгу (цькуванню) та роз'яснення дітям їхніх прав.

Повідомляється, що отримати правову допомогу можна у месенджерах Телеграм, скористатися мобільним застосунком "Безоплатна правова допомога", у кабінеті клієнта на сайті системи БПД або ж зателефонувати за безкоштовним номером системи БПД 0 800 213 103.

Окрім того, у разі кібербулінгу про механізм дій для дітей, батьків, вчителів можна дізнатися через інтерактивний чат-бот "Кіберпес" у Telegram.

У Мін'юсті нагадують, що за булінг учасника освітнього процесу, внаслідок чого була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров'ю потерпілого, наступає адміністративна відповідальність, що передбачає накладення штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

У випадку, коли булінг вчиняли діти до 16 років – до відповідальності притягають батьків булерів.

Довідка

Булінг (цькування) – дії учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному,

економічному чи сексуальному насильстві. Такі дії вчиняються стосовно дитини чи дитиною стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого може бути заподіяна шкода психічному чи фізичному здоров'ю потерпілого. Булінг може здійснюватися також із застосуванням засобів електронних комунікацій.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: